Blendedprovning 2013-10-26
Klockan 13.00 träffades Åke Angus och Leif P hemma hos Åke för att börja med maten. På menyn stod:
- Sparrissoppa
- Steak & Guinnesspie med gratinerad potatismos
- Sticky toffee pudding (eller knickidickipaj som vi initierade säger) Recept
Vi testade 2st öl var under matlagningen det var 1 Oxford Gold och 1 Napa Smith.
Kl 17.00 anlände resten av gänget och välkomstdrinken kunde avsmakas. Det var en Glendullan cask som vi köpt hos Custer i Dufftown vid vårt senaste besök i Scotland.
Kvällen till ära så delades dom supersnygga medlemskorten ut till de närvarande. Åke hade återigen gjort ett förträffligt jobb.
Wiskyn som vi provade var
- Ballentine 12Yo troligen från mitten av 80-talet
- L.O.S No:1 70%Highland Eagle 15%Mackmyra Reserv och 15% Jack Daniels
- The Monkey Shoulder Batch24
- Old Perth No:2
- Engelbrekt
- Hibiki 12Yo
- Ben Nevis 12Yo
- Red Breast
Kvällens vinnare var Hibiki
Nästa provning blir i Maj 2014 och för den ansvarar Börje.