Irländsk afton hos Angus

Nu var det dags för lite Irish Whiskey

Klockan 12.00 den 25/10-2014 var det uppdukat för lunch hos Angus i Dammsjön. Förrätten bestod av Potatis, sill med öl och nubbe. Sedan dukade Angus fram ostgratinerad kycklingfilé med ris.

Under tiden eldades det i badtunnan ute på gården och även bastuflotten skulle värmas upp. När lunchen var klar samlade vi oss för promenad till bastuflotten som låg en bit bort så tipspromenaden var perfekt att lösa på vägen dit. Värmen i bastun var inte riktigt på topp så första 10 minuterna behölls kläderna på. Det blev fort varmt och snart var det riktig bastu med bad i sjön för de som vågade.

Vid land hade vi eldat upp en grillglöd dör det blev korv med bröd när vi kom tillbaks.

Lunchbordet dukat Hasse på väg ut på tipspromenad Kursen inställd. Bastun nästa
 
Är det inte varmt kan man basta med kläderna på Korvgrillning vid slogboden  

Nu var badtunnan varm nog och de första hoppade i. Efter ett tag tog sekretariatet sig samman och rättade den olidligt spännande tipspromenaden. Vinnare blev Åke och Lars-Olov. Hasse passade även på att köra sina kläder i torktumlaren, något som var nödvändigt pga en ouppmärksam skeppare vid bastubadet.

Det vär även dags att prova fatet som vi har. En kort summering blir att det blir nog inte sämre av att ligga till sig.

Middagen närmade sig och på tallrikarna låg snart en Irish stew och vi var givetvis hungriga och högg in på det som serverades. Nu startade även provningen. Ingen av de provade sorterna föll oss i smaken. Vidare kommentarer är överflödiga

Vi provade.

  • Writers Tears
  • The Irishman
  • Bushmills 16år
  • Connemara
  • Bushmills Black Bush
  • Eftersom vi alla är hårt arbetande karlar kunde vi även klämma ner lite paj med vaniljsås utan dåligt samvete.

    Söndagsförmiddagen gick i ett behagligt långsamt tempo för alla. Vi tog en promenad och fyllde sedan upp fatet med lite av det som blev över från kvällen före.

    Vill du se fler bilder så klicka här.