Whiskyresa 2 till ”Dufftown

Våren 2013 var det dags för vår andra resa till Skottland. På den här resan skulle vi inte gapa över för mycket utan hålla ett behagligare tempo.  Denna gång skulle vi besöka  storstaden Dufftown för att hamna någotsånär mitt i highland.  Vi blev åtta stycken som  åkte med Norwegian  tur och retur  Arlanda – Edinburgh. Resan gick bra och efter ett tag fick vi ut våra hyrbilar och påbörjade färden norröver.  Vi hade drygt 300 km så staden Perth blev första stopp för att hälsa på Kim och Stewart vilka är släkt med våran Angus. For sedan vidare i snögloppet och kom fram till vårat hotel vid femtiden.
Kvällarna bedrevs i  Dufftowns  pub och restaurantvärld. På dagarna gjorde vi olika studiebesök. Aberlour, Strathisla samt Glenfiddish  vart våra destilleribesök. Förutom dessa hade vi en bra provning i Dufftown Whisky shop, besökte Glen Farclas samt ett tunnbinderi. Hann även åka ett par långa dagsturer varav en gick till Aberdeen där vi träffade Angus bror. En annan fin tur vart runt sjöarna Loch Lochy och Loch Ness. Vidare via Inverness sedan till Elgin där Gordon McPhails butik besöktes för insupande av atmosfären och inköp. Vädret hade äntligen slagit om till vårväder vilket var ganska skönt efter snöslask och rusk.
 På hemresedagen for vi via Aberdeen  vidare ner till Stonehaven för fika. Styrkta till kropp och skäl besökte vi Dunnottar Castle vilket ligger fantastiskt på en klippa vid havet.  Vidare mot Dundee,  St Andrews  och ned till Edinburgh där vi checkade in på Hilton. En vecka går fort när man är ute med goda vänner och har trevligt tillsammans och man hinner ej med allt man skulle vilja. Men vi har ju våra minnen tillsammans.

Vid pennan  Svante

Bilder från resan