Blendedprovning 2013-10-26

Klockan 13.00 träffades Åke Angus och Leif P hemma hos Åke för att börja med maten. På menyn stod:

  • Sparrissoppa
  • Steak & Guinnesspie med gratinerad potatismos
  • Sticky toffee pudding (eller knickidickipaj som vi initierade säger) Recept

Vi testade 2st öl var under matlagningen det var 1 Oxford Gold och 1 Napa Smith.

Kl 17.00 anlände resten av gänget och välkomstdrinken kunde avsmakas. Det var en Glendullan cask som vi köpt hos Custer i Dufftown vid vårt senaste besök i Scotland.

Kvällen till ära så delades dom supersnygga medlemskorten ut till de närvarande. Åke hade återigen gjort ett förträffligt jobb.

Wiskyn som vi provade var

  • Ballentine 12Yo troligen från mitten av 80-talet
  • L.O.S No:1 70%Highland Eagle 15%Mackmyra Reserv och 15% Jack Daniels
  • The Monkey Shoulder Batch24
  • Old Perth No:2
  • Engelbrekt
  • Hibiki 12Yo
  • Ben Nevis 12Yo
  • Red Breast
  • Kvällens vinnare var Hibiki

    Bilder från provningen

    Nästa provning blir i Maj 2014 och för den ansvarar Börje.