SMAK on tour

Whiskyresa 1 till Islay 2010

.
Efter en lång kall vinter så blev det äntligen april och vi kom iväg på vår första resa till Skottland. Planeringen hade vart omfattande med bl.a. en internationell konferens. Tio glada ”poljkar ”mötte upp på Arlanda för en veckas trivsam samvaro .  Vi flög med BEA och SAS med byte i London bägge vägarna. På seneftermiddagen kom vi till Carlton i  Edinburgh där vi skulle tillbringa helgen. Det vart vanligt turistande med god dryck och mat. Även några fina drammar slank ner. På måndagen hämtade vi ut våra hyrbilar och påbörjade färden mot Islay. Efter en felkörning hamnade ci på Glengoyne distillery vilket vart vårt första destilleribesök. Vidare mot färjeläget i  Kennacraig över snöiga bergpass . Så småningom kom vi till Inveraray där den utmärkt fina whiskybutiken Loch Fine Whiskies  finns. Efter besök där fick en gungig överfart till Islay och flera ansikten var tämligen bleka.  Efter incheckning på våra respektive boställen fördrevs denna  kväll på den lokala puben (det gjorde alla kvällar).

På denna whiskyö besökte vi Ardbeg samt Bowmore. Dessutom besökte vi Laproaigs besökscenter där en tjusig tjej lurade på oss flaskor. Tiden på ön vart för kort men det går ju att återkomma.

Efter en fantastisk fin överfart med färjan  (nu kom våren) åkte vi till Cambelltown för att besöka Springbank.    Frank Mc Hardy hade lovat ta hand om guidningen vilket han gjorde med bravur. Den efterföljande provningen vilken leddes av honom var jättebra. Jag menar: Hur troligt är det att vd.n  sköter det hela!  På torsdagsmorgonen vart det långresa ända till Dundee för att kunna närvara på ett bröllop. Fredagen ägnades åt Dundee och på lördagen vart det fritt fram till eftermiddagen då bröloppsfesten skulle vara. Några åkte på utflykt till Fettercain distilleri  medan övriga slappade i det fantastiska vårvädret. Efter festen kom söndagen  med hemfärd vilken avlöpte perfekt.
Tänk vad fort tiden går när man har roligt. Kanske blir det en ny resa?
Svante

Bilder från resan