Kroatien 2011

Titta här sa Rita, Blackmores Nigth spelar i Tyskland våran första helg på semestern. Merseburg var ligger det? Fram med kartan och se på tusan, det låg ju helt rätt efter våran väg ner. Biljetter inköptes, vi letade upp en stellplats i staden och så var vi på G. Vi kom faktiskt ner ett par dagar före och fick försöka fördriva tiden på bästa sätt eftersom det regnade oavbrutet. Även Lördagen då konserten skulle vara regnade det friskt. Men som ett under slutade det någon timme innan det skulle börja och vi fick en härlig upplevelse i Merseburg slott. När vi på natten kom tillbaks till bilen öppnde himlen sig igen.

Länk till Blackmores Night

Vi rullade vidare med siktet inställt på Prag. I stadsdelen Trojka finn ett flertal små campingar som familjer ordnat i sina trädgårdar. Här stod vi ett par dagar och tog spårvagnen in till stan och strosade runt och bara njöt. Några besök i Absinth-affärer blev det och vi var även in på UFlecku och drack lite öl.

Genom Österike vade vi småvägar och det var väl inte bara en gång man utbröt Oj, Oaoo, kolla där vad häftigt.

Vi bestämde oss för att åka ut på Ön Krk som vi hört mycket om så näsan riktade in mot Rijeka och bron över dit. Vi hade inte kollat in någon camping utan körde på känn. Vi hittade en camping som var helt nyöppnad i Klimno. Campingen var superfin men av någon orsak kände vi att det inte var nåt för oss. Kanske lite för stenigt och kargt.

Kroatien fick mest bjuda på Istria det här året. Vi bodde i Umag på camp Stella Maris, Vrsar och camp Porto Sole. Vi var även in i Porec och tog en kopp kaffe med dom helt gudomliga vaniljmunkarna vi hittat här tidigare.

Nu lockade Gardasjön. Kartan studerades och jag föll för Peschiera del Garda och så blev det. Staden var superfin men dyr och campingen var nog den dyraste vi bott på, men det var vattnet i sjön som fick oss att dra vidare. Vi vet inte vad det var men det såg ut som miljarder döda larver som flöt runt så man fick bana sig väg när man skulle bada. Det fick oss ialla fall att flytta oss norrut till Bardolino. Vi provade med den campingen som vi bodde på förra gången men där var det fullt, däremot hittade vi en lite söder om stan och den var faktiskt bättre så det gjorde inget.

Tiden för hemresa infann sig plötsligt och vi körde norrut. Vi hade valt att köra via Danmark och det blev ett Danmark i spöregn. När vi närmade oss Köpenhamn sprack det upp och med minsta möjliga marginal tog vi av och befann oss helt plötsligt på Absalons camping. Det blev båttur i staden och i Nyhavn bjöd man på sillmacka och hemkryddad snaps. Gissa om det smakade fint.

   

Bilder från resan