Good Old England 2008

I maj var det dags för Good Old England, en träff vid Gamla Staberg i Falun. Helgen före träffen låg snön vit på backen och känslan av vår var som bortblåst. Men så kom solen och på en vecka vände det och träffen genomfördes i ett strålande solsken.

Samling hos Svante innan avfärd Säckpipesmusiken var äkta och ljöd över näjden
Engelska kompisar njuter i solen             Från den här vinkeln känns även en Midget stor, eller hur?

British Daytrip 2008

Premiär för British Daytrip, vilka förväntningar vi hade Svante och jag. Vårt första arrangemang vad gäller bilrally. Grundtanken var en dagstur med körning efter roadbook utan tävlingsmoment efter fina vägar i dalamiljö. Det blev 16 anmälda fordon, och precis som vi ville, en stor blandning av fabrikat och modell. Vi startade vid vägverket i Borlänge och åkte över Valsan upp till Leksand och vidare till Siljansnäs. Där gjorde vi ett studiebesök vid Dala Kristall där ägaren visade oss många ,för oss, hemligheter i kristallkronans värd. Sen åkte vi till Moskogens värdshus där vi åt lunch. Trippen var mycket uppskattad och vi lovade att göra ett försök till uppföljare till 2009.

dalakristall
Här står startfältet uppradat Deltagarna lyssnar koncentrerat på "tävlingsledningen" Studiebesöket vid Dala Kristall

 

Peter "blå grodorna" Carlsson tackar för i år Lunch vid Moskogen                                                   Lika många förslag på åtgärd som "kloka" huvuden

Här kan man se svaret varför den gick lite dåligt på väg hem. Detta är resultatet av slarv med efterdragning av toppen. Lite osis för toppen var helt nyrenoverad och nu full med småsprickor så det är bara skrot kvar. Tur det fanns en till i garaget och att Borlänge Motorrenovering fixade den riktigt snabbt. Känns bara som man kastat 5000:- i sjön.

Toppen avlyft Packningen brusten mellan cylinder 1 o 2 En tår i ögat