Alanya 2009

Lördagen den 3 oktober 2009 reste vi till Turkiet för första gången. Vi hade valt hotell Tac Premiere i Alanya.

Det ska villigt erkännas att vi båda hade lite förutfattade meningar hur det skulle vara där men samtidigt var det så många som pratat gott om Turkiet så vi ville prova. Vi hade inte varit där länge innan vi förstod att vi haft fel hela tiden, trevliga människor, rent och fint och mycket god mat. Hotellet var mycket fint och läget nära Kleopatrastranden var toppen. Hotellet hade även ett eget Hamam och en spa avdelnig. Eftersom det var Ritas 50-årsdag som vi skulle fira i Turkiet så bokade vi Hamam på hennes födelsedag. Det var kanon mysigt. Rita bokade även in sig på Taimassage. Hmm inte riktigt vad hon hade tänkt sig. Hon hade flera blåmärken på ryggen efteråt och fick lov att ta två alvedon  på natten för att överhuvudtaget kunna somna. Annars hade vi en underbar vecka i Turkiet och som vanligt gick tiden allt för fort.

 

Här serveras en suverän Sac Kebab Kleopatrastranden och klippan med borgen i bakgrunden Hotell Tac Premiere

 

Vi gjorde inga utflykter utan promenerade runt i stan och en dag gick vi faktiskt upp till borgen och tillbaks. Det var en pärs kan vi lova.

 

Rita ägnar sig åt lite barhäng En fin park Gamla delen av Alanya klättrar upp mot borgen På vår promenad upp till borgen

 

Om vi klarade oss ifrån magsjuka? Japp Rita klarade sig men inte jag. Tyvärr fick jag en rejäl magsjuka dom sista dagarna men med lite medicin och ett mycket bra mottagande på lasarettet så fixade det sig.

 

Utsikt under vår promenad Vy från borgen över Kleopatrastranden Med fritt internet var det lätt att hålla kontakten