Kroatien 2012

Vi hade färja från Trelleborg till Rostock på eftermiddagen den 16/7. Övernattning vid Bordershopen i Rostock. Där sover man riktigt bra, lite lugnare än vid gamla shopen. Förråden fylldes på på morgonen och sen ut på autobahn. I år tog vi in på en ställplats i Erding när det var dax att övernatta. Ca 80:- för en natt och sen 10:- för el. En riktigt fin ställplatz vid ett stort badhus.

Vi rullade vidare till Ljublijana i Slovenien där vi strosade runt en dag för att sen åka till Postojnagrottorna, också i Slovenien. Det var helt fantastiskt, först tåg ett par km sen en magiskt promenad i droppstensgrottorna för att sen ta tåget ut igen.

Nästa ställe blev Umag och camp Stella Maris, en favorit som vi besökt ett antal gånger. Nu strålade vi samman med Björn och Yvonne som var ute på sin första utlandstripp med sin husbil.

Nu ville dom ut på Krk. Rita och jag hade redan varit där och var inte helt övertygade men hängde på ialla fall. Vilken tur att vi gjorde det. Basca var en supermysig liten stad och camping Zablace fick 9 nätter. Vi som bara brukar ligga några nätter på varje ställe. Efter det var det dags att åka över till fastlandet igen och upp till Medveja. Som vanligt en mysig camping som låg i en ravin in i berget.

Här blev det en heldag på sjön när vi tog en båttur till Malinska på Krk samt till ön Cres. En toppendag med sol bad och god mat. Hela båtturen kostade ca 250:-/ pers. inkl. lunch.

Nu åkte jag och Rita vidare själva och tog in på en riktigt dålig camping i Medulin. Då känns det bra med husbil, bara att köra vidare och nu blev det Rovinj och camping Porton Biondi. Efter några dagar kände vi att vi fått värme, sol och bad så det räckte och drog upp mot norra Italien. Jag hade läst om en camping i Levico Terme och så fick det bli. Campinge var full men stellplatsen utanför hade nån plats ledig så där tog vi in. 500:- för att stå utanför en camping känns tufft när man kommer från Kroatien där snittet ligger på 200-250:-.

Efter det här blev det transport hemåt och ett avslutande besök vid Ge-Kås i Ullared.

   

Bilder från resan