Idre påsken 2009

Påsken 2009 var det dags för ett besök i Idre och Caravan clubs camping. Vi åkte upp på långfredagen, kom iväg vid strax före lunch och stannade i Mora där den intogs. Vi ankom Idre lagom till eftermiddagskaffet som även bjöd på en whisky. Anki och Gus var redan på plats. Påskdagen visade sig från sin bästa sida med en hel del sol även om det blåste en aning, men det finns ju oftast en läsida. Det dukades upp till påsklunch utomhus och allt smakade förträffligt.

Påskbordet uppdukat i solen

Lite frusen ser hon väl ut? Kanske ölen var för kall.

Norgegränsen norrifrån

Ett stopp bredvid trysilelva

Sen rullade påsken på. Angus fyllde år och fick ett par CC-strumpor (som han säkert önskat sig). Vi spelade lite bowling och tog en promenad, åt gott och trivdes. På annandagen var det dags att bege sig hemåt men eftersom både jag och Rita var lediga även på Tisdagen så bestämde vi oss att åka via Norge. Vi körde från Idre till Drevsjö och sedan ner mot Trysil. En mycket fin väg som kan rekomenderas. När vi kommit ner så vi åkte parallellt med Trysilelva så fanns det mängder av fina rastplatser efter vägen, tyvärr var dom inte plogade och snön hade inte smält tillräckligt för att vi skulle våga oss in.

Lunch åt vi i Trysil med utsikt över slalombackarna och tog sen en promenad i centrum. Vi fortsatte ner till Stöllet och vek sen av mot Malung. Vid Almsjön strax söder om Malung stannade vi och lagade middag och bestämde oss att stanna över natten. Vi kom sen hem till Borlänge igen vid lunch på Onsdagen efter en trevlig resa.